Bramborový salát s endivií
35 min.
Ingredience
- Dresink
- 1kusCibule
- 4lžíceVývar zeleninový
- 3lžíceOcet vinný
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 150gramůZakysaná smetana
- 0,5kusŘeřicha
- 4kusyBrambory
- 150gramůAnglická slanina
- 1kusŠtěrbák zahradní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
56 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, uvaříme a necháme mírně vychladnout. Endivii rozpůlíme, vyjmeme košťál, listy opláchneme ve vlažné vodě, osušíme a nakrájíme na tenké proužky.
- 2Cibuli nasekáme na jemno, vývar nalijeme do hrnce, přidáme ocet, cibuli, sůl, pepř, cukr a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, vmícháme olej, jednu bramboru rozmačkáme a přidáme do teplé zálivky.
- 3Zbývající brambory nakrájíme na malé kostičky. Proužky endivie vložíme do mísy, přidáme brambory, přelijeme dresinkem a opatrně promícháme, vše posypeme řeřichou.
- 4Na pánvi lehce osmahneme plátky slaniny a rozložíme je na salát. Smetanu podáváme zvlášť v misce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.