Bramborový salát s endivií

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
716 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
56 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
13 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, uvaříme a necháme mírně vychladnout. Endivii rozpůlíme, vyjmeme košťál, listy opláchneme ve vlažné vodě, osušíme a nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    Cibuli nasekáme na jemno, vývar nalijeme do hrnce, přidáme ocet, cibuli, sůl, pepř, cukr a necháme přejít varem. Odstavíme z ohně, vmícháme olej, jednu bramboru rozmačkáme a přidáme do teplé zálivky.
  • 3
    Zbývající brambory nakrájíme na malé kostičky. Proužky endivie vložíme do mísy, přidáme brambory, přelijeme dresinkem a opatrně promícháme, vše posypeme řeřichou.
  • 4
    Na pánvi lehce osmahneme plátky slaniny a rozložíme je na salát. Smetanu podáváme zvlášť v misce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.