Bramborový salát s fazolemi a jablkem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Začneme zálivkou. V misce ušleháme červený vinný ocet, sůl, pepř, olivový olej, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a nakrájený tymián. Dobře rozmícháme, aby se nám všechny ingredience spojily, lze použít i tyčový mixér.
  • 2
    Na samotný bramborový salát si připravíme jablko nakrájené na kostky a pokapané pomerančovou šťávou, dobře omyté i se slupkou uvařené čtvrtky nových brambor, na kostičky nakrájenou žlutou papriku, kolečka šalotky a dobře oprané listy salátu polníčku.
  • 3
    Do misky dáme vychladlé brambory, jablko, papriku, šalotku a scezené červené fazolky.
  • 4
    Vše spolu se zálivkou opatrně promícháme, aby se brambory nerozpadly a dáme zchladit.
  • 5
    Pak už jen na talíř rozložíme listy salátu polníčku a na něj naklademe porci vychlazeného bramborového salátu a ozdobíme nakrájeným fenyklem.
  • 6
    Podáváme s bílým pečivem.
  • 7
    V létě výborně zasytí a osvěží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.