Bramborový salát s fazolemi a jablkem
30 min.
Ingredience
- 130gramůFazole červené sterilované
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusŠalotka
- 1kusSalát Polníček
- 1lžíceOcet vinný červený
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžičkyTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusJablka
- 1stroužekČesnek
- 230gramůBrambory vařené ve slupce
- 1lžičkaPomerančová šťáva
- 4krajíceChléb pšeničný (bílý)
- 0,5kusFenykl čerstvý
- 0,5lžíceHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Začneme zálivkou. V misce ušleháme červený vinný ocet, sůl, pepř, olivový olej, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek a nakrájený tymián. Dobře rozmícháme, aby se nám všechny ingredience spojily, lze použít i tyčový mixér.
- 2Na samotný bramborový salát si připravíme jablko nakrájené na kostky a pokapané pomerančovou šťávou, dobře omyté i se slupkou uvařené čtvrtky nových brambor, na kostičky nakrájenou žlutou papriku, kolečka šalotky a dobře oprané listy salátu polníčku.
- 3Do misky dáme vychladlé brambory, jablko, papriku, šalotku a scezené červené fazolky.
- 4Vše spolu se zálivkou opatrně promícháme, aby se brambory nerozpadly a dáme zchladit.
- 5Pak už jen na talíř rozložíme listy salátu polníčku a na něj naklademe porci vychlazeného bramborového salátu a ozdobíme nakrájeným fenyklem.
- 6Podáváme s bílým pečivem.
- 7V létě výborně zasytí a osvěží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.