Bramborový salát s hráškem

76 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory povaříme se slupkou 20 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme je do misky.
  • 2
    Očištěnou mrkev, fazolky a pórek omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, fazolky na středně dlouhé proužky a pórek na kolečka. V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vložíme zeleninu, povaříme 5-6 minut. Potom scedíme, zchladíme ledovou vodou, necháme okapat.
  • 3
    Na zálivku svaříme vývar, ocet, sůl a pepř. Přelijeme zálivkou brambory, dobře promícháme, posypeme nasekaným koprem a necháme 10 minut odležet.
  • 4
    Následovně k bramborám přidáme mrkev, fazolky, pórek, scezený a okapaný hrášek. Důkladně všechny suroviny promícháme. Vmícháme 100 g jogurtu, majonézu smíchanou s jemně nastrouhaným křenem. Salát ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme a promícháme.
  • 5
    Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce pokapeme zbylým jogurtem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.