Bramborový salát s hráškem
76 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2kusyMrkev kořen
- 150gramůFazolové lusky zelené
- 30gramůPórek
- 2decilitryVývar zeleninový
- 1lžíceOcet vinný
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 20gramůKopr čerstvý
- 200gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 150gramůJogurt bílý
- 60gramůMajonéza
- 3lžičkyKřen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
307 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
9 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory povaříme se slupkou 20 minut doměkka. Scedíme, necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na silnější kousky a dáme je do misky.
- 2Očištěnou mrkev, fazolky a pórek omyjeme, mrkev nakrájíme na malé kostičky, fazolky na středně dlouhé proužky a pórek na kolečka. V kastrůlku přivedeme vodu k varu, vložíme zeleninu, povaříme 5-6 minut. Potom scedíme, zchladíme ledovou vodou, necháme okapat.
- 3Na zálivku svaříme vývar, ocet, sůl a pepř. Přelijeme zálivkou brambory, dobře promícháme, posypeme nasekaným koprem a necháme 10 minut odležet.
- 4Následovně k bramborám přidáme mrkev, fazolky, pórek, scezený a okapaný hrášek. Důkladně všechny suroviny promícháme. Vmícháme 100 g jogurtu, majonézu smíchanou s jemně nastrouhaným křenem. Salát ochutnáme, podle potřeby ještě dochutíme a promícháme.
- 5Hotový salát podle porci rozdělíme na jednotlivé talíře. Porce pokapeme zbylým jogurtem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.