Bramborový salát s humrem a limetovou majonézou
60 min.
![Evropa](https://admin.milujivareni.cz/uploads/img/2024/05/4cf9e02e5421c6627eab785025de781c2511bd24.png?w=16&q=75)
Ingredience
- 450gramůBrambory
- 1kusHumr
- 150gramůMajonéza
- 1lžíceOlivy zelené
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžičkyLimetková šťáva
- 2lžičkyOlej olivový extra panenský
- 2kusyRajčata
- 1špetkaPepř 4 barev
- 1lžičkaSůl
- 10gramůPetržel kudrnka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
77 g
Tuky
37 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme dvě vejce natvrdo. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na dílky.
- 2Připravíme maso z humra. Živého humra necháme krátce zmrazit a tím jej omámíme. Pak vhodíme humra do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou hlavou dolů. To jej hned usmrtí. Vhodný je humr od půl do jednoho kilogramu. Větší nemá tak jemné maso. Takto velký humr se vaří přibližně 10-12 minut. Pokud jsme ho měli v mrazáku, přidáme pár minut navíc. Humra rozebereme a vyjmeme maso ze schránky.
- 3V osolené vodě uvaříme brambory se slupkou. Vodu slijeme a brambory nakrájíme na plátky.
- 4Připravíme zálivku. Smícháme majonézu, citronovou šťávu a polovinu nasekané petrželky. Dáme vychladit.
- 5Olivy bez pecek nakrájíme na půlky a smícháme s kousky rajčat a vejci.
- 6Na větší talíř naskládáme plátky vařených brambor, osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.
- 7Na brambory navršíme salát a na něj maso z humra. Uprostřed salátu vytvoříme kopeček vychlazené, ochucené majonézy. Servírujeme ozdobené sekanou petrželkou. K salátu se výborně hodí bílé pečivo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.