Bramborový salát s jablky a slanečkem
45 min.
Ingredience
- 150gramůFilé ze slanečka
- 200mililitrůMléko polotučné
- 1kilogramBrambory
- 150gramůCibule
- 100gramůOkurky nakládané
- 200gramůJablka
- 20gramůKapary
- 3kusyVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 5mililitrůOcet vinný
- 20gramůSmetana zakysaná 14%
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
7 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce doměkka, scedíme a necháme vychladnout. Zároveň uvaříme natvrdo 3 vejce a oloupeme. Slanečkové řezy namočíme do vlažného mléka, abychom se zbavili soli.
- 2Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, kyselé okurky na kostičky, vařené bílky posekáme najemno, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno, petrželku posekáme.
- 3Do salátové mísy nasypeme brambory, přisypeme okurku, cibuli, jablka, kapary, bílky a promícháme.
- 4Slanečky vyndáme z mléka, omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na malé kousky. Přimícháme do salátu.
- 5Vařené žloutky vidličkou rozmělníme, vmícháme do smetany, přidáme ocet, petrželku, sůl, pepř, dobře promícháme a vmícháme do salátu, vložíme do lednice a necháme vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.