Bramborový salát s jarní cibulkou
45 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 5kusůCibulka jarní
- 75mililitrůVývar zeleninový
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 4lžíceOcet vinný červený
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
524 mg
Postup přípravy
- 1Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě asi 25 minut, scedíme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Očištěnou a omytou jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka.
- 3V hrnci rozehřejeme vývar, odstavíme z ohně, vmícháme hořčici, ocet a olej, osolíme, opepříme.
- 4Brambory s cibulkou vložíme do mísy, zakapeme zálivkou a protřepeme.
- 5Salát necháme asi 1 hodinu odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.