Bramborový salát s kedlubnou a kapary
55 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 400gramůBrambory
- 120gramůHrášek mražený
- 1kusKedlubna
- 1kusPaprika červená
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 50gramůMrkev mražená
- 1lžíceKapary
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
44 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájené na kostky a oloupanou nakrájenou kedlubnu vaříme zvlášť v osolené vodě na skus.
- 2Vejce uvaříme natvrdo.
- 3Papriku zbavíme semínek a nakrájíme na menší kostky.
- 4Mraženou mrkev a hrášek podusíme asi 5 minut v osolené vodě.
- 5Brambory, kedlubnu, papriku, mrkev a hrášek promícháme. Potom do zeleninové směsi přimícháme kapary.
- 6Majonézu připravíme tak, že rozetřeme žloutek se solí, pepřem a citrónovou šťávou a pomalu vmícháme po kapkách olej. Majonézu přimícháme k zelenině.
- 7Nakonec do salátu vmícháme natvrdo uvařená a na kostky nakrájená vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.