Bramborový salát s krevetami
60 min.
Ingredience
- 1decilitrVoda pitná
- 150gramůBrambory
- 10gramůSůl
- 8gramůPaprika mletá sladká
- 100mililitrůCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 60mililitrůOlej olivový
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 300gramůChřest zelený
- 20mililitrůOmáčka sójová
- 100gramůSalát hlávkový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
232 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce asi 20 minut. Mezitím si omyjeme citron, osušíme a odkrojíme jedno kolečko. Do mísy vložíme kolečko citronu, 4g soli, 1 dcl vody a 60 ml citronové šťávy. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka a promícháme v míse s citronovou šťávou.
- 2Umyjeme chřest, odkrojíme dřevnaté konce a 5 minut vaříme v hrnci s lžičkou soli, cukru a trochou citronové šťávy. Hned po uvaření chřest vyjmeme a zchladíme v ledové vodě, necháme okapat. Nakrájíme na asi 2cm kousky a přidáme k bramborám.
- 3Krevety asi 3 minuty povaříme ve vodě s citronovu šťávou, zcedíme a necháme okapat. Mezitím si opereme listy špenátu a salátu, osušíme na papírové utěrce.
- 4Na dresink použijeme prolisovaný česnek, 3 g soli, sojovou omáčku, pepř, 20 ml citronové šťávy a olivový olej.
- 5Špenátové a salátové listy rozložíme na mělké míse, na ně navršíme směs brambor a chřestu, poklademe krevetami a zalijeme dresinkem. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.