Bramborový salát s krevetami a jogurtem

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, listy rukoly posekáme najemno, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na proužky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek nasekáme nadrobno. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme špetku soli, citronovou šťávu, vsypeme krevety a vaříme asi 3 minuty. Krevety necháme vychladnout, ulomíme ocásky a hlavy a vložíme do salátové mísy.
  • 2
    V pánvi roztavíme máslo, přisypeme cibuli, prolisovaný česnek, chilli papričku, zpěníme, přiložíme brambory a orestujeme. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Vychladlou směs z pánve přisypeme ke krevetám a promícháme.
  • 3
    Do jogurtu vmícháme sůl, pepř, petrželku a salát zalijeme. Zlehka promícháme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.