Bramborový salát s krevetami a jogurtem
25 min.
Ingredience
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 600gramůBrambory vařené
- 150gramůRukola
- 100gramůCibule červená
- 1stroužekČesnek
- 30gramůChilli paprička
- 400mililitrůVoda pitná
- 8gramůSůl
- 30gramůPetržel kudrnka
- 150gramůJogurt bílý
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 1gramPepř černý mletý
- 15gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
6 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, listy rukoly posekáme najemno, cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na proužky, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka a zbytek nasekáme nadrobno. Do hrnce nalijeme vodu, přidáme špetku soli, citronovou šťávu, vsypeme krevety a vaříme asi 3 minuty. Krevety necháme vychladnout, ulomíme ocásky a hlavy a vložíme do salátové mísy.
- 2V pánvi roztavíme máslo, přisypeme cibuli, prolisovaný česnek, chilli papričku, zpěníme, přiložíme brambory a orestujeme. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout. Vychladlou směs z pánve přisypeme ke krevetám a promícháme.
- 3Do jogurtu vmícháme sůl, pepř, petrželku a salát zalijeme. Zlehka promícháme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.