Bramborový salát s listovou zeleninou
20 min.
Ingredience
- 100gramůBresaola - Sušená hovězí šunka
- 800gramůBrambory vařené ve slupce
- 130gramůŽampiony - sterilované
- 150gramůCibule červená
- 50gramůSalát Polníček
- 50gramůSalát hlávkový
- 50gramůPotočnice
- 50gramůSalát Lollo Biondo
- 50gramůSalát listový Dubáček
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 150gramůŽervé
- 150gramůJogurt bílý
- 15gramůKřen
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vychladlé brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, červenou cibuli pokrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Listy salátů omyjeme, otřepeme a natrháme na větší kusy, žampiony scedíme, necháme okapat, plátky bresaoly pokrájíme na nudličky.
- 2Žervé rozšleháme s jogurtem, osolíme, opepříme, přidáme strouhaný křen, brambory, žampiony, dvě třetiny cibule a promícháme. Listovou zeleninu upravíme na talíře, doprostřed naneseme porce bramborového salátu, ozdobíme zbylými kroužky cibule, posypeme mletou paprikou, nudličkami bresaoly a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.