Bramborový salát s rýží a sardinkami
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůBrambory vařené ve slupce
- 50gramůRýže dušená
- 4kusyRajčata
- 2kusyPaprika zelená
- 1lžíceOlej rostlinný
- 125mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaCukr krystal
- 50gramůProtlak rajčatový
- 1baleníSardinky v rajčatové omáčce
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a přidáme vařenou rýži, oloupaná, nakrájená rajčata, očištěné, na nudličky nakrájené papriky a nadrobno nakrájené sardinky i se šťávou z konzervy.
- 2Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a podusíme na oleji. Přidáme rajčatový protlak, sůl, cukr, koření a nakonec přilijeme bílé víno. Vše krátce podusíme a nalijeme na salát.
- 3Salát podáváme dobře vychlazený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.