Bramborový salát s tuňákem a hráškem
20 min.
Ingredience
- 360gramůTuňák v oleji
- 500gramůBrambory vařené ve slupce
- 200gramůHrášek mražený
- 200gramůMrkev kořen
- 40gramůPažitka
- 200gramůMajonéza
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nastrouháme na hrubo, tuňáka z konzervy necháme okapat, olej si uschováme, zmražený hrášek necháme částečně rozmrazit, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a 5 minut povaříme. Scedíme, necháme okapat.
- 2majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem z tuňáka, vložíme do salátové mísy, přisypeme brambory, hrášek, mrkev, vidličkou tuňáka rozdělíme na menší kousky a přidáme do mísy. Promícháme, zakryjeme alobalem a odložíme na půl hodiny do lednice vychladit.
- 3Před podáváním salát ozdobíme posekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.