Bramborový salát s tuňákem a hráškem

20 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
47 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
8 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nastrouháme na hrubo, tuňáka z konzervy necháme okapat, olej si uschováme, zmražený hrášek necháme částečně rozmrazit, vsypeme do hrnce s vroucí vodou a 5 minut povaříme. Scedíme, necháme okapat.
  • 2
    majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, pepřem, olejem z tuňáka, vložíme do salátové mísy, přisypeme brambory, hrášek, mrkev, vidličkou tuňáka rozdělíme na menší kousky a přidáme do mísy. Promícháme, zakryjeme alobalem a odložíme na půl hodiny do lednice vychladit.
  • 3
    Před podáváním salát ozdobíme posekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.