Bramborový salát s uzenkou
50 min.
Ingredience
- 1lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 180gramůKlobása Chorizo
- 450gramůBrambory
- 1kusSalát Rosso
- 1kusPaprika zelená
- 130gramůRajčata sušená sterilovaná
- 10gramůBazalka
- 1kusCibule
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
25 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme zálivku. Budeme potřebovat lžíci octa balsamico, stejné množství rajčatového protlaku, 2 lžíce olivového oleje, sůl a pepř. Všechny ingredience důkladně promícháme a zálivku uložíme do chladu.
- 2Uvaříme brambory ve slané vodě, vodu slijeme a vychladlé brambory nakrájíme na plátky. Zelenou papriku naporcujeme na větší kousky, červenou cibuli na tenká kolečka, sušená rajčata na proužky, klobásu opět na kolečka.
- 3Na větší talíř rozložíme dobře umyté a osušené listy salátu lollo rosso. Na ně vyskládáme střídavě papriku, klobásu, cibuli a sušená rajčata. Salát přelijeme zálivkou a ozdobíme čerstvou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.