Bramborový salát se smetanou
50 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusPaprika sterilovaná
- 50gramůSýr Eidam cihla 30%
- 4kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 250gramůSmetana zakysaná 14%
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
218 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a v hrnci s 2 l osolené vody ve slupce uvaříme, měkké scedíme, necháme vychladnout, nakrájíme na kostky a dáme je do misky.
- 2Mrkev a celer spolu uvaříme v hrnci s 1 l vody, scedíme, vychladíme, oškrábeme, nakrájíme na kostky a dáme do misky k připraveným bramborám.
- 3Nakrájenou cibuli přidáme do misky, všechny suroviny osolíme, opepříme, dobře vařečkou promícháme, přimícháme uvařená na kostky nakrájená vejce, na tenké plátky nakrájenou kapii, nastrouhaný sýr, zalijeme smetanou, ještě podle potřeby dosolíme, dopepříme, zamícháme, odložíme do ledničky vychladnout a porcujeme na talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.