Bramborový salát teplý
50 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 70gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 750gramůBrambory vařené ve slupce
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
257 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory scedíme, oloupeme a ihned nakrájíme na plátky.
- 2Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a přidáme mouku. Osmahneme, zředíme vývarem a povaříme na hustou omáčku. Osolíme a okyselíme octem.
- 3Omáčku nalijeme na teplé brambory, promícháme a okořeníme.
- 4Podáváme k vařenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.