Bramborový salát z červené řepy
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůBrambory
- 300gramůČervená řepa
- 100gramůOkurka salátová
- 200gramůRozinky bílé
- 1decilitrRum
- 1decilitrOcet ze šampaňského - Balsamic
- 30gramůCukr moučkový
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
1 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme. Měkké scedíme a vysypeme do mísy.
- 2Červenou řepu očistíme, oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve vodě, do které přisypeme kmín.
- 3Uvařenou řepu scedíme a přisypeme do mísy k bramborám, přidáme rozinky namočené v rumu, na malé kostky nakrájenou okurku, ocet, pepř, nakonec podle chuti cukr, zamícháme a podáváme ve studených salátových mísách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.