Bramborový salát z Nice
45 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 300gramůFazolové lusky
- 150gramůPaprika žlutá
- 200gramůFenykl sladký - hlíza
- 200gramůSalát ledový
- 8gramůSůl
- 400gramůTuňák v oleji
- 50gramůOlej olivový extra panenský
- 200gramůRajčata Cherry
- 30gramůBazalka
- 50gramůAnčovičky konzervované
- 1stroužekČesnek
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 800mililitrůVoda pitná
- 15gramůHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
545 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, fazolové lusky omyjeme, odkrojíme oba konce, odřízneme vlákna a lusky překrojíme napůl. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, hlízu fenyklu očistíme, nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka rozpůlíme, bazalku posekáme najemno.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme brambory, lžičku soli a vaříme asi 15 až 20 minut. Pět minut před koncem vaření přidáme fazolové lusky a dovaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Do salátové mísy vsypeme brambory, fazolky, rajčata, fenykl, papriku a promícháme.
- 3Do misky vložíme ančovičky, prolisovaný česnek, rozetřeme vidličkou, přidáme hořčici, citronovou šťávu, sůl, olej a vymícháme zálivku. Přilijeme do salátu, přisypeme bazalku a promícháme. Na talířky natrháme salátové listy, na ně upravíme bramborový salát, doplníme kousky tuňáka a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.