Bramborový salát z Nice

45 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
6 g
Cukr
545 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, fazolové lusky omyjeme, odkrojíme oba konce, odřízneme vlákna a lusky překrojíme napůl. Papriku zbavíme jádřince a nakrájíme na proužky, hlízu fenyklu očistíme, nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka rozpůlíme, bazalku posekáme najemno.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme brambory, lžičku soli a vaříme asi 15 až 20 minut. Pět minut před koncem vaření přidáme fazolové lusky a dovaříme. Scedíme a necháme vychladnout. Do salátové mísy vsypeme brambory, fazolky, rajčata, fenykl, papriku a promícháme.
  • 3
    Do misky vložíme ančovičky, prolisovaný česnek, rozetřeme vidličkou, přidáme hořčici, citronovou šťávu, sůl, olej a vymícháme zálivku. Přilijeme do salátu, přisypeme bazalku a promícháme. Na talířky natrháme salátové listy, na ně upravíme bramborový salát, doplníme kousky tuňáka a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.