Bramborový toč
60 min.

Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 50mililitrůMléko polotučné
- 100gramůMouka pšeničná hrubá
- 1kusVejce slepičí
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 150gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
878 mg
Postup přípravy
- 1300g brambor uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme je a nastrouháme.
- 2Zbylé brambory nevaříme, jen je oškrábeme. Nastrouháme je najemno, slijeme vodu a promícháme v míse s vařenými bramborami.
- 3Přilijeme mléko, přidáme vejce, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto.
- 4Těsto rozprostřeme do pekáčku vymazaného máslem a povrch poklademe kolečky omytých rajčat.
- 5Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova.
- 6Před koncem pečení rozložíme na rajčata tenké plátky sýra a jen krátce zapečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.