Bramborový toč

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
311 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
9 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
6 g
Cukr
878 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    300g brambor uvaříme ve slupce v osolené vodě, oloupeme je a nastrouháme.
  • 2
    Zbylé brambory nevaříme, jen je oškrábeme. Nastrouháme je najemno, slijeme vodu a promícháme v míse s vařenými bramborami.
  • 3
    Přilijeme mléko, přidáme vejce, mouku, sůl a pepř. Vypracujeme hladké těsto.
  • 4
    Těsto rozprostřeme do pekáčku vymazaného máslem a povrch poklademe kolečky omytých rajčat.
  • 5
    Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů dozlatova.
  • 6
    Před koncem pečení rozložíme na rajčata tenké plátky sýra a jen krátce zapečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.