Bramborový toč s podmáslím
50 min.
Ingredience
- 1,5kilogramyBrambory
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2,5decilitryMléko - podmáslí
- 4lžíceSádlo škvařené
- 2lžíceMáslo bylinkové
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
8 g
Cukr
89 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme do mísy. Přisypeme do nich mouku, přidáme vejce, sůl podle chuti, pepř a podmáslí. Těsto dobře promícháme, mělo by mít hustotu jako těsto na lívance.
- 2Plech na pečení vyložíme pečicím papírem, který vymažeme polovinou rozpuštěného sádla. Těsto vylijeme na plech, rozetřeme ho na výšku asi 1 cm. Pečeme v předehřáté troubě na spodním roštu při teplotě 180 °C přibližně 15–20 minut. Jakmile jsou okraje těsta růžové, plech vyjmeme z trouby, povrch těsta potřeme roztopeným sádlem a obrátíme dnem vzhůru. Znovu plech s točem dáme do trouby a pečeme dozlatova.
- 3Upečený toč necháme vychladnout, poté ho nakrájíme na čtverce, pokapeme rozpuštěným bylinkovým máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.