Bramborový trhanec se zakysanou smetanou
22 min.
Ingredience
- 50mililitrůZakysaná smetana
- Bramborový trhanec
- Ochucená vajce
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaPepř bílý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
15 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, přebytečnou vodu se škrobem z nich slijeme. brambory ochutíme solí, pepřem a kmínem.
- 2V misce rozmícháme vejce se solí a pepřem.
- 3V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm nastrouhané brambory za stálého míchání orestujeme. Poté je přelijeme vejci, zakryjeme poklicí a smažíme do doby, až vejce ztuhnou. Občas "bramborovou omeletu" z kraje podebereme.
- 4Hotovou omeletu na pánvi roztrháme vidličkou, rozdělíme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a hned sevírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.