Brambory á la sarladaise
90 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 6gramůPetržel - nať
- 4stroužkyČesnek
- 90gramůHříbky čerstvé
- 2litryVoda pitná
- 2lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
4 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
291 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a pokrájíme na plátky, namočíme do studené vody a uvedeme k varu, poté ihned slijeme a necháme okapat.
- 2Sádlo rozehřejeme na pánvi a rozprostřeme na něj plátky brambor.
- 3Smažíme 40 minut, občas promícháme.
- 4Přidáme utřený česnek a spařené pokrájené houby.
- 5Smažíme dalších 20 minut.
- 6Servírujeme posypané sekanou petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.