Brambory dušené s jablky a pórkem
35 min.
Ingredience
- 4kusyJablka
- 500gramůBrambory
- 1kusPórek
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej rostlinný
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
25 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Očištěný pórek nakrájíme na silnější kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme jablka, pórek, brambory a vše krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
- 3Nakonec přilijeme smetanu a bez pokličky necháme jen přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- 4Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.