Brambory dušené s jablky a pórkem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
9 g
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostky. Očištěný pórek nakrájíme na silnější kolečka, oloupané brambory nakrájíme na kostky.
  • 2
    V hrnci na rozehřátém oleji necháme zesklovatět oloupanou, jemně nasekanou cibuli. Přidáme jablka, pórek, brambory a vše krátce osmahneme. Přilijeme vývar a pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
  • 3
    Nakonec přilijeme smetanu a bez pokličky necháme jen přejít varem. Podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
  • 4
    Pokrm upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.