Brambory dušené se šunkou a hořčicí
35 min.
Ingredience
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 1kilogramBrambory vařené
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 10gramůPetržel - nať
- 2lžičkyHořčice
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
467 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
18 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájíme na plátky.
- 2Na másle podusíme šunku nakrájenou na kostičky, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem a přidáme hořčici. Omáčku povaříme.
- 3Potom přidáme nakrájené brambory a v omáčce je prohřejeme.
- 4Při podávání sypeme pokrm jemně nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.