Brambory dušené se zeleninou a rýží
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 100gramůRýže loupaná
- 1šálekHrášek
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,25kusCeler bulvový
- 0,2litrVoda pitná
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 0,5kusKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
442 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
22 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
9 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu a brambory oloupeme a nakrájíme na plátky nebo na kostičky.
- 2Propláchnutou rýži podusíme v osolené vodě do poloměkka.
- 3Do kastrolu vymazaného máslem střídavě vrstvíme brambory, zeleninu a rýži.
- 4Postup opakujeme, jednotlivé vrstvy pokapeme rozpuštěným máslem a zalijeme vývarem. Dusíme pod pokličkou doměkka.
- 5Pokrm můžeme podávat s uzeninou nebo s pečeným masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.