Brambory Eva

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Vápník
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky, nejlépe na krouhači v robotu.
  • 2
    Vymastíme zapékací pánev. Navrstvíme v ní brambory, každou vrstvu osolíme a opepříme a poklademe vločkami másla.
  • 3
    Pánev zakryjeme alobalem potřeným tukem, přikryjeme pokličkou a opékáme na mírném ohni asi 15 minut nebo až je spodek brambor zlatavý.
  • 4
    Pánev přeneseme do předehřáté trouby a pečeme na 190 °C (plyn 5) 30 minut nebo až jsou brambory měkké.
  • 5
    Přes pánev položíme nahřátý talíř a vyklopíme na něj koláč tak, aby bylo opečené dno navrchu. Ihned podáváme nakrájené na dílky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.