Brambory Eva
60 min.
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
276 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Vápník
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky, nejlépe na krouhači v robotu.
- 2Vymastíme zapékací pánev. Navrstvíme v ní brambory, každou vrstvu osolíme a opepříme a poklademe vločkami másla.
- 3Pánev zakryjeme alobalem potřeným tukem, přikryjeme pokličkou a opékáme na mírném ohni asi 15 minut nebo až je spodek brambor zlatavý.
- 4Pánev přeneseme do předehřáté trouby a pečeme na 190 °C (plyn 5) 30 minut nebo až jsou brambory měkké.
- 5Přes pánev položíme nahřátý talíř a vyklopíme na něj koláč tak, aby bylo opečené dno navrchu. Ihned podáváme nakrájené na dílky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.