Brambory grilované s cibulí a sýrem
45 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 150gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 40gramůPetržel kudrnka
- 30mililitrůVíno bílé
- 70mililitrůVývar slepičí
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
328 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
19 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, nakrájíme na tenčí plátky, bílou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, čedar nastrouháme najemno, petrželku posekáme nadrobno.
- 2Z dvojitého alobalu vytvarujeme širší misku, přizvedneme okraje, na dno vyskládáme brambory v jedné vrstvě, posypeme kroužky cibule, petrželkou, sýrem, osolíme, opepříme, navrch poklademe hoblinky másla, pokapeme vínem, vývarem a vložíme na půl hodiny pod gril.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.