Brambory, jogurt a bylinky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané celé brambory zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka.
  • 2
    Žervé rozšleháme s trochou jogurtu a postupně přidáváme zbylý jogurt, smetanu, nakonec podle chuti sůl. Vše šleháme na hladkou omáčku, do které vmícháme nasekaný kopr, polovinu pažitky, řeřichy a olej.
  • 3
    Uvařené brambory scedíme, obalíme je ve zbylé pažitce a řeřiše, rozdělíme na talíře. Pokrm doplníme natvrdo vařenými vejci, rozkrojenými na poloviny a přelijeme připravenou omáčkou.
  • 4
    Podáváme s různými saláty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.