Brambory, jogurt a bylinky
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaSůl
- 150gramůŽervé
- 200gramůJogurt bílý
- 150gramůZakysaná smetana
- 1lžíceŘeřicha
- 1lžíceOlej salátový
- 1lžícePažitka
- 5kusůVejce slepičí
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
452 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
26 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané celé brambory zalijeme vařící vodou a uvaříme do měkka.
- 2Žervé rozšleháme s trochou jogurtu a postupně přidáváme zbylý jogurt, smetanu, nakonec podle chuti sůl. Vše šleháme na hladkou omáčku, do které vmícháme nasekaný kopr, polovinu pažitky, řeřichy a olej.
- 3Uvařené brambory scedíme, obalíme je ve zbylé pažitce a řeřiše, rozdělíme na talíře. Pokrm doplníme natvrdo vařenými vejci, rozkrojenými na poloviny a přelijeme připravenou omáčkou.
- 4Podáváme s různými saláty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.