Brambory na horalský způsob
38 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 1,2litryVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 120gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
45 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Vápník
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Oloupané brambory nahrubo nastrouháme a rozprostřeme na pánev, v níž jsme rozpustili máslo se sádlem. Brambory osolíme, opepříme hrubě mletým pepřem a přitiskneme, aby vznikla kompaktní placka. Smažíme po obou stranách dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.