Brambory na loupačku s petrželkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 2lžícePetržel - nať
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžíceCitronová šťáva
- 800gramůBrambory rané
- 750mililitrůMléko polotučné
- 250gramůŠunka dušená
- 1lžíceHořčice plnotučná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůMoravské uzené maso
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
23 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Omyté nové brambory vaříme asi 20 minut v osolené vodě.
- 2V pánvi rozpustíme máslo, zaprášíme moukou a připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem, rozmícháme a povaříme asi 5 minut. Přisypeme část nasekané petrželky, přidáme worcester, citronovou šťávu, hořčici, sůl a pepř.
- 3Uvařené brambory (i se slupkou) rozdělíme na talíře, k nim plátky šunky a moravského uzeného, přelijeme omáčkou.
- 4Nakonec pokrm posypeme zbylou petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.