Brambory nakyselo s koprem
45 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaKmín drcený
- 1špetkaCukr krupice
- 2decilitryHovězí vývar základní
- 0,25litrZakysaná smetana
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
314 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo. Osolíme a dáme špetku drceného kmínu. Dusíme chvilku ve vlastní šťávě, poté přilijeme do roviny vývarem a za občasného mícháme dusíme doměkka.
- 2Z mouky a máslá si mezitím připravíme světlou jíšku, zalijeme vývarem a smetanou s rozkvedlanou moukou. Dle chuti osladíme či přidáme ocet a čerstvě nasekaný kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.