Brambory pečené na sádle s pažitkou

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
59 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
  • 2
    Do pekáče vložíme husí sádlo a necháme 20 minut v předehřáté troubě rozpálit.
  • 3
    Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut.
  • 4
    Poté brambory scedíme, obalíme v najemno nasekané pažitce, osolíme a nasypeme do pekáče s rozpáleným husím sádlem. Brambory pečeme 30 minut, poté je otočíme a pečeme dalších 30 minut.
  • 5
    Po upečení ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.