Brambory pečené na sádle s pažitkou
80 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyBrambory
- 4lžícePažitka
- 500gramůHusí sádlo
- 1lžičkaSůl
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
33 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
59 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia.
- 2Do pekáče vložíme husí sádlo a necháme 20 minut v předehřáté troubě rozpálit.
- 3Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na špalíčky. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut.
- 4Poté brambory scedíme, obalíme v najemno nasekané pažitce, osolíme a nasypeme do pekáče s rozpáleným husím sádlem. Brambory pečeme 30 minut, poté je otočíme a pečeme dalších 30 minut.
- 5Po upečení ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.