Brambory pečené s česnekovou zálivkou
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 125mililitrůVoda pitná
- 80gramůSádlo škvařené
- 8stroužkůČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
340 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
100 mg
Postup přípravy
- 1Připravíme si zálivku z teplé vody, rozpuštěného sádla a česneku utřeného se solí. Vše dobře umícháme.
- 2Vybereme přibližně stejně velké brambory. Očistíme je kartáčem pod tekoucí vodou, opláchneme a osušíme. Poté je i se slupkou nakrájíme na silnější plátky. Klademe je na plech, který jsme vymazali polovinou sádla. Plátky potřeme zálivkou a pečeme v troubě předehřáté na 250 °C, až plátky zezlátnou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.