Brambory pečené s vinnou klobásou
60 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 200mililitrůVoda pitná
- 1000gramůBrambory
- 2lžičkyMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůKlobása vinná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
626 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
40 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1V zapékací míse rozehřejeme olej a zprudka na něm po obou stranách opečeme vinnou klobásu stočenou do spirály. Přilijeme 200 ml horké vody.
- 2Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Klobásu nadzdvihneme a na dno zapékací mísy rozprostřeme polovinu brambor. Na ně položíme klobásu a kolem urovnáme zbylé brambory. Posypeme majoránkou, osolíme, opepříme a zalijeme smetanou.
- 3Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.