Brambory pečené se zeleninou a klobásami
65 min.
Ingredience
- 400gramůKlobása vepřová
- 1lžíceOlej rostlinný
- 800gramůBrambory
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyCibule
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
682 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
53 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omyté a oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky, papriky zbavíme semen a nakrájíme příčně na půlky a podélně na čtvrtky, cibuli nakrájíme na měsíčky, klobásy rozpůlíme podélně a příčně.
- 2Zapékací mísu vytřeme olejem, dno vyložíme klobásami, překryjeme bramborami, cibulí a paprikou. Směs poklademe plátky másla, osolíme, opepříme, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 45 minut. V průběhu pečení směs lehce promícháme.
- 3Brambory servírujeme v míse, v které jsme je pekli.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.