Brambory po egyptsku

95 min.
Egypt

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olopupané brambory nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s vrstvami mletého masa a kolečky oloupané cibule. Každou vrstvu osolíme a opepříme, vrchní vrstvu budou tvořit brambory. Povrch uhladíme, vše zalijeme protlakem rozmíchaným s šálkem vody.
  • 2
    Pokrm pečeme asi 45 minut pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě, dopékáme asi 30 minut bez pokličky.
  • 3
    Podáváme se zeleninovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.