Brambory po egyptsku
95 min.
Ingredience
- 250gramůCibule
- 700gramůBrambory
- 2lžíceOlej rostlinný
- 2decilitryVoda pitná
- 300gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5lžicProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
381 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
22 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Olopupané brambory nakrájíme na tenké plátky, urovnáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s vrstvami mletého masa a kolečky oloupané cibule. Každou vrstvu osolíme a opepříme, vrchní vrstvu budou tvořit brambory. Povrch uhladíme, vše zalijeme protlakem rozmíchaným s šálkem vody.
- 2Pokrm pečeme asi 45 minut pod pokličkou ve středně vyhřáté troubě, dopékáme asi 30 minut bez pokličky.
- 3Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.