Brambory s brynzou po moldavsku
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 1kusCibule
- 4kusyRajčata
- 2lžícePažitka
- 2lžíceKopr čerstvý
- 200gramůSýr Brynza
- 125gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
38 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Oloupané a přepůlené menší brambory uvaříme v osolené vodě doměkka a slijeme je.
- 2Mezitím nadrobno nakrájíme cibuli, na čtvrtky rajčata a nasekáme pažitku a kopr.
- 3Uvařené horké brambory rozdělíme na talíře, kde je hustě posypeme čerstvou brynzou, jemně sekanou cibulí, pažitkou a koprem.
- 4Brambory pak podáváme přelité rozpuštěným máslem a ozdobené čtvrtkami rajčat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.