Brambory s celerem a jablky
90 min.
Ingredience
- 400gramůCeler bulvový
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2kusyBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 3lžíceJíška instantní
- 1špetkaMuškátový květ
- 200mililitrůMléko polotučné
- 2kusyJablka
- 0,5kostkaPolévkové kostky Vitana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
5 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Celer oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do vody s trochou citronové šťávy a soli. Povaříme téměř doměkka a scedíme.
- 2Oloupané brambory nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm.
- 3Zapékací mísu vymažeme máslem, na dno rozložíme brambory a na ně ve vrstvách jablka a celer. Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří brambory.
- 4Smetanu s mlékem ohřejeme, všleháme jíšku, sypký bujón a okořeníme špetkou muškátu. Směsí zalijeme obsah zapékací mísy, vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.