Brambory s chřestem a bazalkovým přelivem
70 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 200gramůŠunka dušená
- 200gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPetržel - nať
- 2,2kilogramyChřest zelený
- 600gramůBrambory
- Holandský bazalkový přeliv
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 1lžíceBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1087 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
92 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Chřest oloupeme, odkrojíme špatné konce, svážeme do svazečků a vaříme doměkka v osolené vodě se lžičkou cukru. Uvařený chřest necháme okapat. Pokrm servírujeme teplý tak, že na talíře urovnáme porci brambor, do kterých jsme vmíchali sekanou petrželku, rozdělíme svinuté plátky šunky a na závěr vše přelijeme bazalkovým přelivem.
- 2Na bazalkový přeliv si v kovové míse rozšleháme žloutky, které rozředíme vínem a v horké lázni ušleháme směs do pěny. Do směsi přiléváme za stálého míchání rozpuštěné máslo. Omáčku dochutíme solí, pepřem, a citrónovou šťávou a na závěr vmícháme nasekanou bazalku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.