Brambory s chřestem a bazalkovým přelivem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1087 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
92 g
Sacharidy
48 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a dáme vařit do osolené vody. Chřest oloupeme, odkrojíme špatné konce, svážeme do svazečků a vaříme doměkka v osolené vodě se lžičkou cukru. Uvařený chřest necháme okapat. Pokrm servírujeme teplý tak, že na talíře urovnáme porci brambor, do kterých jsme vmíchali sekanou petrželku, rozdělíme svinuté plátky šunky a na závěr vše přelijeme bazalkovým přelivem.
  • 2
    Na bazalkový přeliv si v kovové míse rozšleháme žloutky, které rozředíme vínem a v horké lázni ušleháme směs do pěny. Do směsi přiléváme za stálého míchání rozpuštěné máslo. Omáčku dochutíme solí, pepřem, a citrónovou šťávou a na závěr vmícháme nasekanou bazalku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.