Brambory s chřestem a šunkou

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
28 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory dáme vařit ve slupce. Chřest očistíme, opláchneme a svážeme pod hlavičkami do svazečků a uvaříme ho v osolené vodě s plátkem citrónu a kostkou cukru. Plátky šunky rozložíme na lístky másla do pekáčku, a v troubě, předehřáté na 180 °C, je prohřejeme.
  • 2
    Vařené brambory scedíme a oloupeme je. Oloupané je posypeme lžičkou nasekané pažitky a na másle (20 g) je zlehka osmahneme. Na talíře urovnáme vařený chřest, který překryjeme teplým plátkem šunky z trouby a zalejeme rozehřátým máslem. Ke chřestu se šunkou rozdělíme na talíře opečené brambory s pažitkou. Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.