Brambory s cukrovým hráškem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
18 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hrášek omyjeme, rozpůlíme a povaříme 1 minutu v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
  • 3
    100 ml vody uvedeme do varu, nalijeme na bulgur a necháme asi 10 minut stát. Potom bulgur vidličkou promícháme.
  • 4
    V pánvi na rozehřátém másle opečeme oloupané brambory dozlatova. Přidáme cibuli s mrkví a opékáme doměkka. Nakonec vmícháme cukrový hrášek, bulgur a vše krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Do pokrmu vmícháme nahrubo nasekané lístky rozmarýnu a při podávání každou proci ozdobíme lístky petrželky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.