Brambory s cukrovým hráškem
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
- 300gramůHrachové lusky
- 200gramůBulgur
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 300gramůMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
18 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Hrášek omyjeme, rozpůlíme a povaříme 1 minutu v osolené vodě. Scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli nadrobno nasekáme.
- 3100 ml vody uvedeme do varu, nalijeme na bulgur a necháme asi 10 minut stát. Potom bulgur vidličkou promícháme.
- 4V pánvi na rozehřátém másle opečeme oloupané brambory dozlatova. Přidáme cibuli s mrkví a opékáme doměkka. Nakonec vmícháme cukrový hrášek, bulgur a vše krátce prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Do pokrmu vmícháme nahrubo nasekané lístky rozmarýnu a při podávání každou proci ozdobíme lístky petrželky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.