Brambory s hořčicí a jablky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory omyjeme a vložíme do hrnce. Smetanu smícháme s vývarem a hořčičným semínkem, osolíme a opepříme. Směs nalijeme na brambory a dusíme 15 minut. Potom necháme brambory částečně vychladnout.
  • 2
    Očištěnou cibulku nakrájíme na delší kousky. Oloupaná jablka rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Dužinu nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou.
  • 3
    Do pekáčku vložíme brambory se šťávou, jablky a cibulkou. Osolíme, opepříme, posypeme špetkou muškátu a okořeníme majoránkou. Navrch nasypeme nastrouhaný sýr.
  • 4
    Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 250 stupňů Celsia asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.