Brambory s hořčicí a jablky
50 min.
Ingredience
- 4lžíceHořčičné semínko
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1000gramůBrambory
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 8kusůCibulka jarní
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaMajoránka
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 500gramůJablka
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
17 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
11 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme a vložíme do hrnce. Smetanu smícháme s vývarem a hořčičným semínkem, osolíme a opepříme. Směs nalijeme na brambory a dusíme 15 minut. Potom necháme brambory částečně vychladnout.
- 2Očištěnou cibulku nakrájíme na delší kousky. Oloupaná jablka rozčtvrtíme a zbavíme jádřince. Dužinu nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou.
- 3Do pekáčku vložíme brambory se šťávou, jablky a cibulkou. Osolíme, opepříme, posypeme špetkou muškátu a okořeníme majoránkou. Navrch nasypeme nastrouhaný sýr.
- 4Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 250 stupňů Celsia asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.