Brambory s jablky a vepřovými žebírky
75 min.
Ingredience
- 4kusyCibule
- 4kusyVepřová žebra
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceStrouhanka
- 500gramůBrambory vařené
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 3kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
33 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
7 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omytá žebírka naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle na pánvi po obou stranách. Urovnáme je do vymazaného pekáče.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na zbylém másle na pánvi, prolisujeme sítem a zahustíme vejcem a strouhankou. Cibulovou kaší pokryjeme žebírka v pekáči.
- 3Uvařené, na plátky nakrájené brambory urovnáme do jiného pekáče střídavě s plátky jablek, pokapeme máslem a pečeme, až jablka změknou.
- 4Upečená žebírka upravíme na mísu a obložíme bramborami a jablky. Povrch pokapeme rozpuštěným máslem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.