Brambory s jehněčím masem

135 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, polovinu brambor vložíme do pekáčku.
  • 2
    Maso pokrájíme na kousky, naklademe na vrstvu brambor v pekáčku a posypeme jemně nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme a okořeníme nakrájeným tymiánem, nasypeme na maso druhou polovinu brambor, podlijeme vývarem, vrchní brambory potřeme rozpuštěným máslem. Zakryjeme víkem nebo alobalem, pečeme při střední teplotě jednu a půl hodiny. Poté sundáme víko a ještě půl hodiny dopékáme, aby brambory získaly zlatou barvu.
  • 3
    Podáváme jako samostatný pokrm, můžeme dozdobit čerstvou zeleninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.