Brambory s jehněčím masem
135 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 900gramůJehněčí maso
- 700gramůBrambory
- 2lžíceTymián čerstvý
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
36 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky, polovinu brambor vložíme do pekáčku.
- 2Maso pokrájíme na kousky, naklademe na vrstvu brambor v pekáčku a posypeme jemně nasekanou cibulí. Osolíme, opepříme a okořeníme nakrájeným tymiánem, nasypeme na maso druhou polovinu brambor, podlijeme vývarem, vrchní brambory potřeme rozpuštěným máslem. Zakryjeme víkem nebo alobalem, pečeme při střední teplotě jednu a půl hodiny. Poté sundáme víko a ještě půl hodiny dopékáme, aby brambory získaly zlatou barvu.
- 3Podáváme jako samostatný pokrm, můžeme dozdobit čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.