Brambory s kysaným zelím a bůčkem
40 min.

Ingredience
- 2kusyCibule
- 500gramůBrambory
- 300gramůVepřový bok uzený
- 500gramůZelí kysané
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory, nakrájíme na kostky a ve slané vodě uvaříme téměř do měkka. Propláchneme studenou vodou zelí a necháme okapat.
- 2Na kousky nakrájíme bůček a cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
- 3Do zapékací mísy naskládáme vrstvu cibule a bůčku, pak vrstvu brambor, které osolíme a opepříme a pokračujeme vrstvou zelí. Postup opakujeme a končíme bramborami, které posypeme nakrájeným bůčkem.
- 440 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.