Brambory s octem balsamico

35 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory vaříme ve slupce 20 minut, scedíme je, ještě vlažné oloupeme a necháme úplně vychladnout.
  • 2
    Balsamico uvedeme do varu s medem, povaříme asi minutu. Z omyté bazalky otrháme lístky, menší část odložíme stranou. Zbylé lístky nasekáme.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm brambory do zlatova a osolíme je. Přilijeme směs octa a medu, vše osmahneme. Přimícháme olivový olej a bazalku.
  • 4
    Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme lístky bazalky, ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.