Brambory s octem balsamico
35 min.

Ingredience
- 5lžicBalsamico ocet
- 1000gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaMed včelí
- 1lžíceSýr Parmezán
- 20gramůBazalka
- 4lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyté brambory vaříme ve slupce 20 minut, scedíme je, ještě vlažné oloupeme a necháme úplně vychladnout.
- 2Balsamico uvedeme do varu s medem, povaříme asi minutu. Z omyté bazalky otrháme lístky, menší část odložíme stranou. Zbylé lístky nasekáme.
- 3Na pánvi rozehřejeme olej, opečeme na něm brambory do zlatova a osolíme je. Přilijeme směs octa a medu, vše osmahneme. Přimícháme olivový olej a bazalku.
- 4Pokrm rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem, ozdobíme lístky bazalky, ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.