Brambory s parmezánem
80 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 6kusůBrambory
- 50gramůSýr Parmezán
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
- 4plátkySlanina vepřová
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
121 mg
Postup přípravy
- 1Podélně překrojíme brambory na půlky a v hrnci s osolenou vroucí vodou vaříme 10 minut. Poté necháme okapat.
- 2Smícháme v misce strouhaný parmezán, petrželku a muškátový oříšek. Půlky brambor obalíme v sýrové směsi.
- 3Trochu oleje nalijeme do pekáče a necháme 10 minut rozpálit v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté vložíme brambory a necháme je péct 30 minut. Jednou brambory otočíme.
- 4Poté vyndáme brambory ven, posypeme je slaninou a vrátíme zpět do trouby na 15 minut.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.