Brambory s parmezánem

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
10 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
3 g
Cukr
121 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Podélně překrojíme brambory na půlky a v hrnci s osolenou vroucí vodou vaříme 10 minut. Poté necháme okapat.
  • 2
    Smícháme v misce strouhaný parmezán, petrželku a muškátový oříšek. Půlky brambor obalíme v sýrové směsi.
  • 3
    Trochu oleje nalijeme do pekáče a necháme 10 minut rozpálit v předehřáté troubě na 200 stupňů. Poté vložíme brambory a necháme je péct 30 minut. Jednou brambory otočíme.
  • 4
    Poté vyndáme brambory ven, posypeme je slaninou a vrátíme zpět do trouby na 15 minut.
  • 5
    Podáváme horké.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.