Brambory s pažitkou a máslem
30 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 2,5litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceŘeřicha
- 1,5lžícePažitka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
14 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Moučné brambory (takové, co se rychle rozvářejí) dobře omyjeme a ve slupce je dáme vařit do osolené vody. Pažitku a řeřichu omyjeme a drobně pokrájíme. Uvařené brambory scedíme, oloupeme a dáme do mísy, (případně dosolíme podle chuti) a rozmačkáme vidličkou.
- 2Polijeme je rozpuštěným máslem, posypeme pažitkou a řeřichou. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.