Brambory s pikantními fazolemi
90 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBrambory
- 2lžičkyChilli omáčka
- 315gramůFazole červené sterilované
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory velmi dobře omyjeme a očistíme, poté je ve slupce dáme péct do trouby předehřáté na 180°C. Pečeme přibližně 45-60 minut, dokud nezměknou. Po upečení necháme zcela vychladnout. Po vychladnutí z brambor uřízneme špičku a vydlabeme vnitřek. Bramborovou dužninu, tomatový protlak a chilli omáčku v misce smícháme na hladkou kaši. Potom přidáme fazole a vše podle chuti osolíme a opepříme, znovu důkladně, ale opatrně, abychom nerozmačkali fazole, promícháme.
- 2Fazolovou směs potom dáme do bramborových misek, posypeme lehce paprikou a pečeme 10-15 minut, dokud se na povrchu nevytvoří zlatavá kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.