Brambory s pórkem na víně
50 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2kusyPórek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pekáčku.
- 2Pórek pokrájíme na kolečka, na pánvi krátce na másle orestujeme a přidáme do pekáčku k bramborám. Víno a vývar smícháme, podlijeme brambory s pórkem, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme sekanými bylinkami. Nezapomeneme dle chuti osolit a opepřit.
- 3Pečeme při střední teplotě 40 minut, zdobíme čerstvými bylinkami.
- 4Podáváme jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.