Brambory s pórkem na víně

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, vložíme do pekáčku.
  • 2
    Pórek pokrájíme na kolečka, na pánvi krátce na másle orestujeme a přidáme do pekáčku k bramborám. Víno a vývar smícháme, podlijeme brambory s pórkem, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme sekanými bylinkami. Nezapomeneme dle chuti osolit a opepřit.
  • 3
    Pečeme při střední teplotě 40 minut, zdobíme čerstvými bylinkami.
  • 4
    Podáváme jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.