Brambory s růžičkovou kapustou a uzeným masem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůUzené maso vařené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 6kusůTymián čerstvý
- 50gramůOřechy vlašské
- 500gramůKapusta růžičková
- 150mililitrůMléko polotučné
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
874 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
61 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
20 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytou kapustu a oloupané na plátky nakrájené brambory vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 15 minut. Scedíme, necháme okapat a vývar zachytíme.
- 2Uzené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem ze zeleniny a přilijeme mléko a smetanu. Necháme vzkypět, osolíme a opepříme. Okořeníme lístky tymiánu.
- 3Do zapékací mísy vložíme růžičkovou kapustu, brambory, maso a vše posypeme nasekanými ořechy. Zalijeme připravenou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm pečeme asi 35 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.